Izolační fólie za radiátor aneb jak zvýšit efektivitu radiátorů

radiator

Reflexní izolační fólie za radiátor – výrazné zvýšení účinnosti vašeho topení

Víte, že existuje jednoduchý způsob, jak zvýšit efektivitu radiátorů? Značná část tepla produkovaná topnými tělesy míří přímo proti chladné zdi za radiátorem, a tak dochází ke zbytečným tepelným ztrátám. Naštěstí se dají tyto ztráty poměrně snadno eliminovat s využitím izolace za radiátor.

Jak zvýšit účinnost radiátorů?

Jednoduchou odpovědí na tuto otázku je izolační fólie, která dokáže redukovat tepelné ztráty vašich radiátorů. Odrazová folie za radiátor odráží produkované teplo zpět do místnosti, vytopení obývaného prostoru je rychlejší a tím pádem dochází ke snížení spotřeby. Používáním izolačních folií za radiátor zamezíte unikání tepla a ještě můžete ušetřit.

Izolační folie v naší nabídce je silná dva milimetry a velice snadno omyvatelná. Je vyráběna ze slabé vrstvy izolantu a hliníkové odrazové vrstvy v pásech o šířce 70 a 100 cm. Reflexní folie za radiátor se vyznačuje skvělým tepelným odrazem – odráží přibližně tři čtvrtiny tepla vyzářeného radiátory. Jistě oceníte i vysokou odolnost proti poškození a rozměrovou stálost této izolace za radiátor. Dalším způsobem využití izolační folie je izolace podlahového vytápění, aby se zabránilo tepelným ztrátám v podlaze.

Jak nalepit izolační folii za radiátor?

Odrazovou folii za radiátor připevňujeme na stěny kontaktním lepidlem. Pro tyto účely můžeme doporučit chloroprenové lepidlo Alkaprén 50 plus. Jde o velmi rychlé lepidlo, spoje mezi stěnou a izolační folií jsou po přilepení velmi pevné a vodě odolné. Reflexní folie za radiátor by měly pokrývat celou plochu stěny za radiátorem, aby se eliminovalo co nejvíce unikajícího tepla. Pro spojování pásů izolační folie lze využít samolepicí pokovenou pásku. Práce s izolační folií za radiátor je snadná – pásy jsou flexibilní a ohebné.

Reflexní izolační folie za radiátor je skvělým řešením, jak zvýšit účinnost radiátorů. S minimem nákladů ušetříte za vytápění, neboť teplo vám nebude unikat do zdi, ale zůstane v místnosti.

Izolační folie za radiátor – produkty zmíněné v článku